Edik de Culinaire smaakmaker!

ediks 6 flessen

Ediks zijn zachte azijnen die geen azijn mogen heten, puur om het feit dat zij een te lage zuurgraad hebben. Deze is namelijk lager dan de wettelijke voorgeschreven 4%. De voordelen van deze lage zuurtegraad zijn dat de vers verwerkte ingrediënten in deze ediks in een gerecht beter tot hun recht komen én dat er geen extra zoetstoffen toegevoegd hoeven te worden om het zuur van de azijn te maskeren.

IFS Certificaat

Sinds 25 augustus 2016 beschikt Ediks over IFS Food certifisering. 
Logo IFS Food

Historie

Het begon allemaal 33 jaar geleden, toen Marga Vugs als hobby een kruidentuin achter haar huis begon. Deze tuin bracht veel meer kruiden op dan zij met haar echtgenoot kon consumeren. In kookboeken zocht ze naar manieren om kruidenazijnen te gaan maken om op die manier de kruiden te gaan verwerken.

Samen met huisvriend en topkok Cas Spijkers kwamen zij tot de zachte azijnen, oftewel Ediks. Door met nog meer kruiden, groenten, fruit en dranken te combineren kwamen zij tot een assortiment van tientallen soorten ediks.

Na het overlijden van Marga Vugs in 2011 werd de productie van de Ediks voortgezet door haar echtgenoot en enkele medewerkers, maar ook gezocht naar een oplossing waarin Ediks alle aandacht zou krijgen die zij verdient. Met de overname door Sjef Brok, die al jaren nauw betrokken was bij Ediks, wordt dit gewaarborgd.

 

Smaakmaker bij uitstek

ediks1

 Op een "koksfles" van 0,375 liter wordt namelijk maar liefst 250 gram vers product verwerkt. Denk aan ingrediënten als appelstroop of knoflook, basilicum of angelica. Zo zijn er nog talloze variaties uit het assortiment op te noemen, denk hierbij ook aan seizoensgebonden ingrediënten zoals asperge-, framboos-, tomaat-, aardbei-, citroen-edik. De ediks zijn een smaakmaker bij uitstek. Het is niet voor niets dat veel topkoks ze graag in hun gerechten gebruiken. En wij werken met deze zelfde topkoks aan nieuwe smaken en recepturen om onze ediks in te gebruiken.

 

Veelzijdig en verfijnd

Directeur Sjef Brok, "Een veelzijdig en verfijnd product als Edik moet in elke keuken gebruikt kunnen worden. De vraag naar smaak en kwaliteit vanuit de culinaire wereld wordt immers alleen maar groter. En dat willen wij graag laten zien en proeven, zo staan wij op de Folie Culinair in Maastricht 7-10 t/m 9-10 (voormalig European Fine Food Fair), de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten 1-10 en 2-10. Ook zijn wij graag bereid om bij alle Sligro vestigingen demonstraties en proeverijen te geven.

Voor informatie voor demonstraties/proeverijen:

Sjef Brok: 06-22218084

 

Over Ediks

Ediks verandert uw kijk op azijn. Deze zachte milde azijnen hebben een verrassend zachtesmaak en een lage zuurtegraad. Hierdoor heeft u geen extra zoetstoffen nodig om het zuur vande azijn te maskeren en komen uw vers verwerkte ingrediënten nóg beter tot hun recht.De vinegars zijn ontwikkeld vanuit natuurlijke fermentatie. Zonder toegevoegde suikers of geur-, kleur- en smaakstoffen. 100% Biologisch dus.

Naast de milde azijnen, biedt Ediks ook Shrubs Fruit Vinegars. Deze zachte fruit azijnsiropen bevatten, net als de azijnen, uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Een perfect alternatief voor gezoete frisdranken.

Contact

Ediks is een merk van:
Swirling Spoons BV
Alblasstraat 7-9
3044 AA Rotterdam
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

 

Contactformulier

Email:
Naam:
Vraag / opmerking:
Hoeveel ogen heeft een mens? Vul hieronder een getal in.